De YEKTA-methode voor gewichtbeheersing

Afvallen-hypnose
overgewicht oplossen met hypnose
Op de weegschaal en zie je dat je overgewicht hebt. Met hypnose kun je dat oplossen

Als je ooit geprobeerd hebt om af te vallen en dit is ondanks alle moeite niet gelukt, dan weet je waarschijnlijk hoe frustrerend dit kan zijn. Er komen altijd gevoelens zoals stress, verveling en laag zelfbeeld om de hoek kijken wanneer afvallen niet lukt.

Dit is een vicieuze cirkel waar mensen altijd in blijven hangen: overeten, schuldgevoel krijgen en opnieuw diëten. Na diëten en een klein beetje afvallen gaan ze dit vieren met het eten van bijvoorbeeld cakejes, chocolade of taart. Het gewicht komt terug en zo begint het proces van aankomen en afvallen oftewel het jojo-effect.

Er is een holistische methode voor afvallen. Je hoeft geen speciaal dieet te volgen of caloriepunten te tellen. Een van mijn cliënten is bijna 15kg afgevallen in bijna drie maanden (https://youtu.be/maVhCBiwt-U)
Deze methode heet  de YEKTA-Methode.

Ik hoor je zeggen: Wat is de YEKTA-Methode en hoe kan deze methode slagen terwijl andere methodes niet succesvol zijn? Dit is een goede vraag. De YEKTA-Methode is een hypnotherapiemethode die ontwikkeld is door ir. Yousef M. Hosseini. Terwijl diëten en diëtisten zich richten op wat je eet en hoe vaak, verandert de YEKTA-Methode hoe je je voelt over wat je eet.

In een caloriearm dieet heb je een stuk fruit als onderdeel van je lunch. Je eet dit stuk fruit en denkt: dit kan ik echt niet volhouden en ik kan wel een chocoladekoekje gebruiken. Bij de YEKTA-Methode leer je om van het stuk fruit te genieten en niet alle aandacht te geven aan de chocoladekoekjes. De YEKTA-Methode verandert je denkpatronen en geeft je controle over je gedachten over voedingsmiddelen op een manier die je niet frustreert.

Een voordeel van de YEKTA-Methode t.o.v. andere hypnotherapieën is dat alle emoties die met overgewicht te maken hebben worden geïdentificeerd en verwijderd. Emoties veroorzaken pijn en door het verwijderen van de emoties hoeven wij ze niet meer te onderdrukken met eten.

De YEKTA-Methode werkt voor afvallen door zich te richten op het onderbewuste met krachtige visualisatie en suggestietechnieken. Door het aanpakken van deze emoties die geassocieerd zijn met de gevoelens, helpt de YEKTA-Methode jou om een gezondere levensstijl aan te nemen.

Moet ik echt afvallen?

Sommige mensen willen afvallen, het maakt niet uit of ze overgewicht hebben of niet. De echte reden voor deze wens is dat ze niet gelukkig zijn met hun figuur. Hoe weet je nu dat je meer eet dan wat je nodig hebt?

Je denkt dat je heel veel honger hebt en je eet zo snel dat je niet proeft wat je aan het eten bent.

Je eet alles op je bord, zelfs wanneer je je vol voelt. Wij zijn gewend uit onze kindertijd om alles op ons bord op te eten. Dit is het programma dat wij van onze ouders mee hebben gekregen.

Je eet wanneer je je verveelt of wanneer je je eenzaam voelt.

Je eet wanneer je boos bent, verdriet of een slechte dag hebt.

Je eet wanneer je jezelf beloont bijvoorbeeld wanneer je gesport hebt en je zegt tegen jezelf dat je een chocoladereep verdient. Dit gaat ook naar de oude programmering uit je kindertijd. Misschien werd je beloond met eten of snoepjes wanneer je iets goed had gedaan.

Waarom kan ik niet permanent afvallen?

Veel mensen proberen om af te vallen maar ze falen wegens verschillende redenen. Deze redenen zijn meestal onbewust. Daarom is het vaak moeilijk om ze te overwinnen. Met de YEKTA-methode komen wij achter de onbewuste redenen voor overgewicht en breken wij de blokkades voor veilig en permanent afvallen af.

Wat gebeurt er tijdens de therapie voor afvallen met de YEKTA-Methode?

Denk bijvoorbeeld aan een voetballer. Hij wil graag het beste uit zichzelf halen tijdens de wedstrijd. Dit is afhankelijk van hoe de speler gecoacht wordt. Denk aan mij tijdens de toepassing van de YEKTA-Methode als een coach. Tijdens dit proces begeleid ik je naar een staat van rust en ontspanning. Wanneer je geest en je lichaam volledig ontspannen zijn, kan ik in contact komen met je onderbewuste. Hier is waar alle redenen voor overgewicht verborgen zijn. Na het identificeren van de blokkades voor effectief afvallen, kunnen wij de programmering aanpassen zodat je zonder moeite de juiste beslissingen neemt voor verandering van je eetgewoonte en levensstijl die gepaard gaat met permanente en blijvende resultaten.

 

Zal YEKTA-Methode werken voor mij?

Deze methode werkt niet voor iedereen. Niets werkt voor iedereen altijd. Daarom heb ik een intakegesprek waarin ik een aantal testen doe om te kijken of mijn methode geschikt is voor jou. Wanneer blijkt dat mijn methode geschikt is voor jou, kunnen wij het intakegesprek voortzetten als de eerste sessie. Meestal zijn er drie of vier sessies nodig voor het installeren van het volledige programma op het onderbewuste niveau.

Laat een reactie achter