Waarom is het zo moeilijk om af te vallen?

Afvallen in Breda, hypnose, hypnotherapie

Misschien vraag je jezelf af waarom is het zo moeilijk om af te vallen? 

Als je overdreven zwaarlijvig of overgewicht bent geweest, weet je hoe uitdagend het is om af te vallen. In feite zal slechts ongeveer 20% van de mensen die willen afvallen, gaan daadwerkelijk afvallen. Dit komt door de natuurlijke neiging om energie te besparen. Er zijn echter een paar dingen die u kunt doen om uzelf te helpen slagen. Overweeg eerst je einddoel.


Er zijn veel redenen waarom het verliezen van gewicht moeilijk is. Eten is een gewoonte die een reeks biologische mechanismen veroorzaakt die het moeilijker maken om het gewicht permanent te verliezen. De eerste is een vertraagd metabolisme. De tweede is dat wanneer u het proces stopt, uw metabolisme teruggaat tot het normale situatie. Dit is een cyclus die extreem frustrerend kan zijn. Als u wilt afvallen, probeer dan gezondere gewoonten aan te passen. Met deze gewoonten kunt u het gewicht op de lange termijn afhouden.

Een andere reden waarom het verliezen van gewicht moeilijk is, is dat uw lichaam het als een dreiging voor het overleven waarneemt. Het kan het verschil tussen een gezond dieet en uithongering niet vertellen. De biologische schijven van je lichaam zijn erg moeilijk om te overwinnen. Als gevolg hiervan is het rationele deel van je brein overweldigd door de eetlust en rijdt het eten. Je zult moeite hebben om gemotiveerd te blijven als je de voortgang in een week of twee niet kunt zien.

Ondanks uw beste inspanningen, is het gewichtsverlies niet eenvoudig. Het metabolisme van je lichaam is niet zo hoog als vroeger, en de basale metabolische tarief van je lichaam zal natuurlijk vallen. Terwijl je afvalt, blijft je metabole tarief lager dan normaal. Dit betekent dat je harder moet werken om het gewicht uit te houden. En als je een hoger metabolisme hebt voordat je met je dieet begint, zal je gewicht blijven toenemen.

Afleiding is ook een grote reden waarom gewichtsverlies zo moeilijk is. Als u bijvoorbeeld constant op uw telefoon bent terwijl u aan het eten bent, wordt u afgeleid en zult u het moeilijk hebben om je vol te voelen. Hoewel dit een groot obstakel voor gewichtsverlies kan zijn, kunnen afleidingen het ook gemakkelijker maken om te veel te eten. De sleutel tot succesvol gewichtsverlies is om een dieetplan te vinden dat goed is voor jou en je levensstijl.

De sleutel tot het verliezen van gewicht is het veranderen van uw gewoonten. Een dieet dat frequent kleine maaltijden betreft, is niet duurzaam. Integendeel, het vereist dat u wijzigingen aanbrengt die consistent zijn met uw waarden. Die veranderingen kunnen eerder een optakel creëren voor het veranderen van uw eetgewoonten b.v. uw nachtelijke tv-show kijken. Je moet je gewoontes veranderen als je wilt afvallen. Maar deze gewoonten zijn ook de sleutel tot uw succes.

Laat een reactie achter