Wat is een maagband?

virtuele maagband hypnose
Een virtuele maagband?

virtuele maagband hypnoseIedere dag hoor je verhalen van mensen die afgevallen zijn met behulp van een virtuele maagband. Maar wat is een virtuele maagband, hoe kun je afvallen met iets dat niet in werkelijkheid aangebracht is? Hoeveel kost zo’n virtuele maagband? Worden de kosten van een virtuele maagband vergoed door de verzekering? Hoe voelt het om een virtuele maagband te hebben? Moet ik een verwijzing hebben van mijn huisarts voordat ik ga beginnen met een virtuele maagband?

Deze vragen ga ik in deze blog beantwoorden. Als er meer vragen zijn, dan kun je deze stellen in de comments onder deze blog.

Wat is een virtuele maagband?

Misschien heb je mensen gezien die een operatie gehad hebben voor het plaatsen van een maagband. Deze zogenaamd operatieve maagband wordt in een ziekenhuis geplaatst. De operatieve maagband wordt geplaatst onder algehele verdoving. Een virtuele maagband kan vergeleken worden met een operatieve maagbandplaatsing, maar zonder operatie en zonder verdoving. Je hoeft geen verwijzing van je huisarts te hebben om een virtuele maagband te laten plaatsen. Je krijgt de virtuele maagband door middel van hypnose.

Bij de hypnosesessies komt de hypnotherapeut in contact met het onderbewuste. Wanneer de suggestie van een virtuele maagband geaccepteerd wordt door je onderbewuste,  heb je een virtuele maagband. Door het plaatsen van een virtuele maagband ga je minder eten, gezonde keuzes maken bij je eten en krijg je een nieuwe levensstijl.

Hoeveel moet je betalen voor een virtuele maagband?

De prijs van een virtuele maagband kan variëren, afhankelijk van de hypnotherapeut en de hoeveelheid sessies die nodig zijn voor het plaatsen van een virtuele maagband. De kosten van een virtuele maagband lopen uiteen van  € 375,-  tot € 850,-. Dit bedrag is een fractie van de kosten van een operatieve maagband. Sommige therapeuten hanteren standaard drie sessies voor het plaatsen van een virtuele maagband voor iedereen, zonder inachtneming van de situatie van hun cliënt. Ik vraag mij af hoe ze weten dat er precies drie sessies nodig zijn voor het plaatsen van een virtuele maagband.

Bij Afvallen-doejezo kan een virtuele maagband geplaatst worden in twee, drie of viersessies, afhankelijk van de behoefte en de situatie van cliënten. Er zijn vaak emotionele redenen voor overgewicht. Deze bepalen vaak de hoeveelheid sessies die nodig zijn voor het succesvol plaatsen van een virtuele maagband.

Is er vergoeding mogelijk door zorgverzekeraars voor een virtuele maagband?

Heb je een aanvullende verzekering? Want hypnotherapie wordt niet vergoed door zorgverzekeraars wanneer je een basisverzekering hebt. Bij sommige hypnotherapeuten kun je aanspraak maken op vergoeding. Je moet je goed laten informeren voordat je aanspraak kunt maken op de vergoeding. Het plaatsen van een virtuele maagband door de hypnotherapeuten van afvallen-doejezo wordt niet vergoed door ziektekostenverzekeraars.

Wat moet je verwachten wanneer je een virtuele maagband laat plaatsen?

Een virtuele maagband is geen dieet. Je kunt eten wat je wilt, maar je maakt gezonde keuzes. Je eet gezond en je voelt je sneller verzadigd, je snackt niet meer, je drinkt veel water en je beweegt veel meer. Je krijgt meer energie en je voelt je lekkerder in je vel. Nu kun je je nieuwe, mooie en strakkere kleren aan trekken. Je krijgt meer zelfvertrouwen en je staat positiever in je leven.

Wanneer je complimenten krijgt van je vrienden, collega’s en familie moet je niet vergeten om te lachen en te zeggen dat je een virtuele maagband hebt laten plaatsen bijYousef van de praktijk Afvallen-doejezo!

 

Laat een reactie achter